Which sunglasses?

kom godt igennem 1.g

PicMonkey Collage1gJeg har fået nogle efterspørgsler på om jeg ikke kunne skrive et indlæg om det, at være startet på gymnasiet og gå i 1.g. Så jeg vil i dette indlæg komme med mine synspunkter, tips og oplevelser til det at være gymnasieelev. Jeg har nu allerede gået i gymnasiet i 8 måneder, det er sindsygt som tiden bare er fløjet afsted!! Husk at nyd det. Vi har lige skulle ansøge om at blive tutor, for de nye elever som skal starte til august, crazy. Jeg har på billedet henover, samlet nogle forskellige billeder fra min tid på NB indtil videre <3

Den første dag på gymnasiet er altid skræmmende! Jeg tror ikke der er én, der ikke har været nervøs for den første dag. Man bliver kastet ud i en uvant situation, hvor man ikke kender en eneste. Men det går meget hurtigt over, og man falder allerede første dag i snak med nogle af dem fra ens klasse. Så bare rolig, første dag skal i nok overleve! Det gjorde jeg, hvilket jeg aldrig havde troet 😉

I starten af din gymnasietid er det super vigtigt at være åben og imødekommende overfor de nye mennesker, som du vil komme til at gå i klasse med og lære at kende. Det er i den første tid, man knytter sig og opretter nye venskaber, så vær endelig på i den tid og ikke vær tilbageholden. Det er her du skal give et godt indtryk af dig selv. Snak med de andre og vær søde overfor dem, så får du det samme tilbage.

Deltag i de sociale arrangementer som din skole og klasse nu afholder. Det er her man bliver rystet endnu mere sammen med ens klasse og lærer hinanden bedre at kende. Udnyt virkelig at der bliver holdt nogle forskellige sociale arrangementer såsom fredagscafe, tur til dyrehaven i introugen og hvad der nu ellers bliver lavet. Lav nogle aftaler efter skoletiden med nogle af de nye klassekammarater eller hygge aftener med hele klassen. Senere hen så deltag også i de fester skolen holder, det plejer at være super hyggeligt hvor man får en dejlig aften sammen med sin klasse.

Når skolen rigtig begynder og lektier/afleveringer begynder at vokse, så er det en god idé at planlægge sin tid! Planlæg hvornår du skal starte op på en aflevering og hvornår du så også har tid til andre ting end lektier og afleveringer, så det ikke overtager dit liv.

Start på dine lektier og afleveringer i GOD tid, er noget der bliver sagt ofte af både lærere og forældre. Jeg må give dem ret i at det er en god ide. Start på din aflevering i god tid, så du har tiden til at få den gennemarbejdet. Ofte når der at komme en ny aflevering inden den første er afleveret. Så hvis man ikke vil ende med at sidde med 4 afleveringer på samme tid, så sørg nu for at starte i god tid. Hvis der er mange afleveringer og lektier på samme tid, så prioriter afleveringerne frem for lektier. Du får nemlig ikke fravær eller karakter for lektier, som du får ved en aflevering. Og JA det er da også sket for mig, at man er kommet lidt for sent i gang med en aflevering, det vil ske for ALLE! trust me. Jeg synes det svinger meget i perioder, med hvor mange afleveringer vi har for, nogle gange lægger lærerene dem lige oven i hinanden og andre gange har vi slet ikke nogle for!

Hvis du som jeg skrev ovenstående, ikke får læst dine lektier pga. afleveringer, så sørg for at følge med i timerne og tag noter til de emner du ikke har fået læst op på. På den måde kan du få indhentet det manglende stof i arbejder med i skolen. Snak med klassekammeraterne om det ene emne, så du får et indblik i hvad det lige handler om.

Husk de gamler venner og veninder! Sørg for at opretholde kontakten til de gamle venner og veninder fra folkeskolen eller lign. Jeg synes selv jeg har været god til, at se mine “gamle” veninder og venner selvom man er startet på en ny skole. Aftal nogle aftaler på forhånd, så i er sikre på at få set hinanden. Jeg ved godt det kan være svært at få alt til passe sammen med både gamle venner, nye venner, familie, kæreste og sport, men planlæg din tid ordentlig og så skal du nok få plads til det hele.

De aflyste moduler er noget man skal nyde når de forekommer, for bare rolig, de kommer tilbage til jer på et andet tidspunkt. Jeg hører fra mange, at 1.g bare er rent aflyste moduler, men det svinger meget i perioder. Derimod skulle 2.g være noget så hårdt, så det ser jeg ikke frem til og nyder derfor 1.g så længe det varer endnu.

Jeg håber og tror jeg har fået det vigtigeste med, med det om at gå i gymnasiet og hvad det indeholder. Hvis i har nogle spørgsmål eller noget andet i kunne tænke jer et svar på, så smid en kommentar, så skal jeg nok prøve at svare på det 😉

Jeg håber, at jer der skal starte på gymnasiet her til august, kunne bruge dette indlæg til at få et lille indblik i gymnasielivet og blive lidt forberedt på det hele. Mange knus!

Untitled

4 kommentarer

  • Kathrine Johansen

    Rigtig godt indlæg, og du kommer ud med nogen skide gode ting! <3

    Forsat god lørdag
    http://www.kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vild godt indlæg! Du fremhæver virkelig nogle fede ting ved gymnasiet.
    Men jeg er ret nervøs om at starte “forfra” selvom der er halvandet år til. Hvordan synes du niveau skiftet var og hvordan gik det personligt for dig socialt?

    // justanotherpaiir.blogspot.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Cecilie Dræbye

      mange tak! sådan havde jeg det også 🙂
      Jeg synes ikke niveau skiftet var noget man mærkede specielt meget til. Mht. det sociale, så er det gået rigtig godt for mig, og jeg faldt super hurtigt til i min klasse og har en masse søde veninder. Så det er skønt <3

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Which sunglasses?